søndag 8. november 2009

Vinduer i vinterskrud.

I helgen har vi vasket vinduer og satt inn varevinduer/innervinduer. Det er vel ikke så mange som fortsatt bruker doble vinduer, men det er en sjarm med det også. :) Vi bærer innervinduene opp og ned av kjelleren, og fortsetter med det. De gamle vinduene er fulle av sjarm, men buklete glass og gamle hasper. Herren i huset har restuarert noen av dem, men brukte tre måneders fritid på ett fireramsvindu, så det tar sin tid. Når vi får doble vinduer om høsten blir det straks lunt og koselig i huset. Innervinduene har vi ikke gjort noe med enda. Stua var blå og grønn når vi kjøpte huset, og de er fortsatt blå. Jeg er jo veldig glad i blått, og synes de har en flott farge, men de blir nok hvite en gang vi får tid. :)

Vintergardinene har også kommet opp. De har en lang historie for snart 7 år siden... Vi hadde minst 20 prøvegardiner på låns før vi fant dem. Jeg er så heldig å ha en mann som bryr seg om hvordan det ser ut inne, - men siden vi i utgangspunktet har ganske ulik smak må vi igjennom en lang prosess og mange diskusjoner hver gang noe skal inn i huset. Gardinrunden vant herren og svigermor... Jeg synes gardinene er ok, og de passer jo sofaen og interiøret, men begynner nok å bli litt lei og synes at de er litt mørke. Skulle gjerne hatt noen litt mer romantiske og lyse. Men, de er selvfølgelig av god kvalitet og kostet mye, så jeg må nok leve med dem noen år til. :)Det eneste som er litt trist med innervinduer er at de tar nesten hele vinduskarmen. Blomsterpotter og lys får knapt plass, og pus får ikke plass i det hele tatt...

7 cm med luft isolerer faktisk veldig bra!

2 kommentarer:

  1. Hei, det er nok mye arbeid med dobble vinduer. Vi bor i gammelt hus, og rundt oss er det mange skikkelig gamle hus. Naboen har også dobble som settes inn om vinteren. Ha en fin uke, klem.

    SvarSlett
  2. Med gamle hus er det deilig når en setter inn de dobble vinduene...du må heller offre vinduskarmen....koselig med små lykter.
    Ha en fin dag.
    Klem...Ellen

    SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar hos meg. Takk for besøket!