tirsdag 14. desember 2010

Jakten på de perfekte stolene


Som jeg har skrevet tidligere trenger jeg nye spisestuestoler. De gamle vi har er ikke spesielt gode å sitte på i lengden, og vi sitter mye ved spisebordet. Nå har jeg kikket mye rundt, og synes valget er vanskelig. Jeg har prøvesittet omtrent alle stoler som finnes på Bohus og Skeidar, uten at noen av dem var så veldig gode å sitte på. Noen som virkelig var gode å sitte i var Slettvoll sine, men de er dessverre alt for dyre.Bilder fra Slettvoll

Slettvoll har forresten mange utrolig fine spisestueløsninger. Jeg ser at jeg har låst meg litt fast i et tradisjonelt mønster. Om noen år når vi skal lage nye romløsninger tror jeg kanskje jeg skal tenke litt annerledes. Hva med sofa, eller kvadratisk eller rundt spisebord?
Bilder fra Slettvoll

Men nå har vi jo dette fantastiske spisebordet som mannen min har laget (se første bildet), og det kommer vi nok til å beholde. Det er robust og stort med plass til mange, og det gir rom for røff bruk med små barn i huset. Mannen vil gjerne ha skinnstoler til, for det er praktisk å vaske av (og det har han jo rett i). Jeg har lyst på litt mer romantisk stil med kjole eller skjørt. :)

Disse fra Riviera Maison er fine. Litt i overkant når det gjelder pris, men mye billigere enn de andre.
Bilder fra Riviera Maison

Eller så har jeg fått anbefalt Henriksdal fra Ikea:

Eller disse fra Living:


Eller disse fra bohus:med trekk:


De sistnevnte er jo billigere enn de stolene jeg drømmer om, og er nok mer realistiske. For å få i både pose og sekk vurdere vi å kjøpe skinnstoler, og ha trekk over. Vil det fungere tro, eller blir det for glatt?

Nå er det vel uansett for sent å få nye stoler til jul, - hvis ikke det blir ikea... Kanskje det kommer noen fine på salg i januar? Kom gjerne med tips om fine og GODE stoler som vil passe inn hos oss. :)

3 kommentarer:

 1. Jeg leter og etter de perfekte stolene. Har kjøpt meg nytt spisebord og skal ha de gamle stolene til de rette dukker opp. Drømmen er stoler fra RM, men de er sååå dyre !!!
  Jeg har skinnstoler med henriksdal-trekk over og det er ikke for glatt..
  Vi har hatt kvadratisk bord, men ettersom familien bare vokser, så ble det for lite for oss ;)Ikke ble det fint med å sette ett annet bord inntil heller når vi ble felre enn 8...2 forskjellige bord liksom.. Men, det er jo min mening da ;)
  Lykke til..

  Klem,Kari

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Living har mye av det samme som Home & Cottage.
  (samme selskap) Mye fint til en ikke altfor dyr penge. :)

  Ja disse mennene... Er ikke alltid like greit! Haha...

  Ha en fin førjulstid videre. Nyt!
  Klemmer fra Anine

  SvarSlett
 3. Hei,

  Valgets kvel altså. Jeg syns de fra Riviera var fine. Håper du finner de du virkelig vil ha til riktig pris:). Man må jo få den ordentlige aha følelsen også,...der er de ja...der er stolene:).

  Ha en fortsatt fin kveld.
  Klems Sarita

  SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar hos meg. Takk for besøket!