fredag 19. november 2010

Venter på ventetiden

Og i mens jeg venter på advent har de små grå begynt å gruble på alt jeg ønsker meg for å få den perfekte julestemningen i hjemmet vårt. Alle tingene har stått på ønskelisten i mange år, og hvert år tenker jeg at denne julen skal jeg få det til, men så går tiden så alt for fort. Vi får se hva som skjer i år. Jeg titter på bildet fra 2009 og er igrunn godt fornøyd med stemningen i julestua vår selv om noen ting skal endres.Ønskeliste:
 •  Julekrybbe:  for tredje året på rad leter jeg etter den perfekte julekrybbe. I fjor ble jeg inspirert av en blogg (husker dessverre ikke hvem) som hadde limt sammen kvister til en stall. Jeg plukket fine kvister når vi hentet juletreet, men de ble liggende i garasjen og jeg rakk aldri å lime det sammen. Figurene fra willow tree står høyt på ønskelisten.
 • Ny duk under juletreet. Den vi har er type strie med trykk. Grei nok, men jeg ønsker meg en litt koseligere en. Jakter i vei.
 • Gammeldagse juletrelysholdere til stearinlys. Leter i nettbutikker, men har foreløpig bare funnet lysene. Skal også lete igjen på farmors loft, men tror nok de er forsvunnet dessverre.
 • Tekstiler. Nostalgiske, i hvitt, lin eller hvitt med røde striper.
 • Gammeldags juletrepynt.
 • Amaryllis. Har selvfølgelig glemt å ta opp de gamle løkene fra kjelleren. Spørs om de kommer til jul da, eller om jeg må kjøpe nye. *løper avsted*
 • Flere koselige juleputer til sofaen.
 • Nye spisestuestoler. Vel, - det er jo ikke akkurat juleavhengig. Men siden vi skal feire jul hjemme er det jo en god anledning. Stolene har stått på ønskelisten i de snart åtte årene vi har bodd her. De gamle vi har er jo greie de, men de er ikke spesielt gode å sitte i i lengden. Når vi har gjester sitter vi ofte ved spisebordet hele kvelden, og trenger noe man sitter godt i. Det er bare så vanskelig å bestemme seg for stil og type. De skal jo helst vare noen år. Jeg sikler nå litt på slike med "kjole" på, men er litt usikker på hvor lenge vi liker dem. Kan jo kjøpe nye gamle mer polstrede på Finn, men stua vår minner snart om et loppemarked så jeg har litt lyst på nye.
Kjenner at jeg gleder meg til å starte julepyntingen, men jeg skal vente til desember. :) I mens får jeg gruble og lete etter de perfekte tingene. Hvis noen har tips til ønskelisten min så kom med dem!

Ha en god ventetid på ventetiden alle sammen!:D

4 kommentarer:

 1. Koselig bare å lese andre sine planer for julen, og jeg blir så inspirert og kjenner at adventstiden er velkommen hos meg:)

  Koselig blogg! Legger meg til som følger jeg.
  Ha en fortryllende dag!

  SvarSlett
 2. Du er ikke alene om å glede seg over pyntingen til jul. Er som ett barn når det gjelder denne høytiden.
  Ang Mariussokkene....Jeg har laget de på frihånd med Mariusmønsteret i bakhodet selvfølgelig. De er veldig fine og populære disse Mariussokkene. Morsomme!
  Ha en fin helg!
  Monica

  SvarSlett
 3. Fin liste:) og den fikk meg også til å tenke på at jeg bør få tak i noe annet til å ha under juletreet. Koselig å pynte, og jeg bruker å pynte litt ekstra til 4. desember. Bursdag i huset da og bestandig et flott påskudd til å ha dratt frem litt ekstra pynt. Pepperkakehuset er bestandig pynta ferdig til da....koselig tradisjon blitt:)

  Gelenderet ble flott og skapet også.

  Ha ei fin helg:)

  SvarSlett
 4. Så flott at du kommenterte hos meg, for da fant jeg deg! (og følger videre!) Vet altfor godt hva du mener om det man ønsker seg - og tiden som går for fort.. Men smart med ønskeliste, og se på bildene fra ifjor!

  SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar hos meg. Takk for besøket!