tirsdag 26. oktober 2010

Nye, gamle, møbler i hus - noen som har maletips?Jeg har vært så heldig å få min mormors gamle spisestue. :)

Den kom i hus i går, og planen har hele tiden vært å male den hvit, slik jeg har gjort med sjenk og lintøyskap til badet. Det er i første omgang skapene jeg skal bruke, siden vi har bord og stoler fra før. Nå har det i familien vært en diskusjon av maling, eller ikke maling, av slike møbler. Jeg mener at hvis det skal ha noen bruksverdi for oss så må den males. Fargen er veldig oransje, og passer ikke med noe av det andre vi har. Problemet er speilene i dørene. De er jo egentlig ganske fine (?) i  mørkt flammemønster, og jeg lurer på om de blir kjedelige hvis de males hvite. Så nå lurer vi på  om vi skal male skapene mørke, og la speilene være som de er. Vi har mørk benkeplate og mørk skinnsofa (åpen løsning), så det vil jo passe inn. Dessuten er vel møbler fra sveitserperioden ofte mørke (selv om denne spisestua er nyere). Det er bare det at egentlig er jeg litt mer over på lysere farger nå, og lei det mørke... Og jeg er veldig glade i de skapene jeg allerede har malt...Hvis jeg maler den hvit kunne jeg kanskje gjort noe kreativt med speilene, men vet ikke helt hva det skulle være. Mønster? Skrift? Eller bare helt enkelt hvit...

Jeg får fundere litt til. Kom gjerne med meninger, tips eller linker! :)


 


 

7 kommentarer:

 1. nydelige møbler du har fått i hus! jeg hadde malt alt, hvis jeg først skulle male:):)håper dere finner en løsning som passer det fine hjemmet deres:)

  solveig storeflittig

  SvarSlett
 2. Her må jeg bare få lov å komme med kjepphesten min igjen! Ikke mal gamle, arvede møbler! Bevar dem i original stand og før dem videre til neste generasjon like fine som da du fikk dem! Maler du dem, er de moderne i et år eller to, så har de mistet alle verdi og er ødelagt for alltid!
  Her har snekkeren omhyggelig sett seg ut rottre og lagt det inn i dørspeilene. Og dette vil du male over fordi hvitt er på moten akkurat i år!
  Vær så snill å ikke ødelegge arvegods! Arv har du til låns. Kjøp heller ødelagte gamle møbler og eksperimenter med maling på dem!

  SvarSlett
 3. Hei ☺
  Tusen takk for så hyggelig kommentar inne hos meg!
  Så nydelige møbler du har fått deg! Lwekkert.
  Jeg hadde nok malt det hvitt hvis det skulle vært i mitt hus. Men det er sikkert masse gøy du kan finne på med de. Dessverre er jeg litt kjedelig der. Her går det mest i det safe.

  Lykke til med valgene!
  Ha en fin vkeld
  Klem Janne Merethe

  SvarSlett
 4. Hei. takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Så hyggelig å oppdage nye blogger. Nydelige skap du har fått deg. Er alltid litt vanskelig å vite male eller ikke male. Viss du ikkje er heilt sikker, så vent litt ....plutselig dukker det opp en ny idè. Det er jo fint å bryte det kvite også.
  Eg likte kjempegodt den skittentøystampen din i forrige innlegg. Tøft.
  Ha ei flott uke. Klem

  SvarSlett
 5. Valgets kvaler.....Jeg ville malt hele greia, hvis jeg først skulle malt - tror det ville sett litt pussig ut med umalt flate foran. Nydelig møbel, uansett! :-) Og de hvite som du allerede hadde malt, var grisefine :)

  SvarSlett
 6. Det er fint med litt graatoner paa moblene ogsaa
  Klems Sarita

  SvarSlett
 7. Hei!
  Vi har sjøl arvet nesten like møbler,å har fresha det opp med teakolje og latt det være orginal..du kan jo legge florlette lyse duker på,lyse ting og lyspunker på;)
  Så kan du tenke på,om du vil male eller ei?
  Ha en fin dag!!
  Klæm fra Beate

  SvarSlett

Koselig om du legger igjen en kommentar hos meg. Takk for besøket!